Ed de Goey, predecesorul lui Petr Cech. Chiar dacă avem impresia că Cech este de o viaţă în poarta lui Chelsea, trebuie ştiut că totul a început în 2004, când Petr avea doar 22 de ani. O vârstă fragedă pentru un portar, dar care pe el nu l-a împiedicat să devină titular de bază şi să rămână aşa până în prezent. Înaintea sa a fost Cudicini, dar italianul nu a fost prima opţiune decât puţin timp, cu toate că a stat la clubul londonez nouă ani (între 2000 şi 2009). Mai precis italianul a contat cu adevărat, doar trei ani, între 2000 şi 2003, când s-a luptat pentru titularizare cu Ed de Goey.
Olandezul şi-a început cariera la Sparta Rotterdam, pentru care a jucat cinci ani, în 145 de partide. În 1990, la 24 de ani face pasul la rivala din oraş, mult mai titrata Feyenoord Rotterdam, cu care reuşeşte să cucerească titlul de campion în 1993. În total, la fosta campioană a Europei, de Goey a petrecut şapte ani, perioadă în care nu a lipsit decât în opt jocuri. Mai mult, el a mai câştigat şi patru cupe ale Olandei, dar s-a impus şi la naţională, fiind titular în toate meciurile de la Cupa Mondială din 1994.
Ajuns la 29 de ani, portarul face cel mai important pas al carierei: transferul la Chelsea Londra. Pierde locul de titular în poarta Olandei în favoarea lui Edwin van der Sar, dar timp de trei ani este omul numărul unu între buturilor clubului londonez. Această perioadă, 1997-2000 a fost una dintre cele mai bune din istoria clubului şi implicit din palmaresul batavului. Cupa Ligii şi Cupa Cupelor în 1998, FA Cup şi sferturile Ligii Campionilor în 2000 au fost roadele pe care le-a cules goalkeeperul în perioada în care a îmbrăcat tricoul “leilor”. În plus, suma pe care clubul a plătit-o pentru el, în momentul transferului, de 2,25 milioane de lire sterline, l-a transformat în cel mai scump portar din istoria primei ligi engleze. De Goey a stabilit în 2000 şi două recorduri. Primul a fost acela de fotbalist al lui Chelsea cu cele mai multe meciuri oficiale într-un sezon (59), doborât ulterior de Franck Lampard, iar al doilea acela de goalkeeper care reuşeşte să păstreze de cele mai multe ori poarta intactă pe parcursul unei stagiuni (27 meciuri). De asemenea recordul a fost doborât, de această dată de Cech.
Ed de Goey, predecesorul lui Petr Cech
Din 2000 şi până în 2003, Cudicini i-a luat faţa şi olandezul nu a mai apărat decât în 25 de jocuri. Drept consecinţă a ales să plece la Stoke City, club de la care s-a retras în 2006, la vârsta de 40 de ani. Chiar dacă nici aici nu a fost titular incontestabil, a reuşit să strângă totuşi un număr apreciabil de meciuri: 56.
În naţională a acumulat 31 de selecţii, în ciuda faptului că nu a fost opţiunea numărul unu decât pentru o scurtă perioadă.